changing the instrument number ?

Post Reply
forficule
Posts: 2
Joined: Thu Aug 25, 2011 1:51 pm

changing the instrument number ?

Post by forficule » Thu Aug 25, 2011 1:59 pm

Hello,
I haven't found a simple way of changing the numbers of the generators (this number is used as instrument number in the pattern).
I am converting oldies xm songs, and I want to use generators instead of samples, my plan is to keep the instrument and notes in the tracker, to delete the sampler and to create a generator with the number of the previous sampler.
It works well with one sample (it gets number 1 ;)), I delete it, create a generator that sounds like my old crappy sample, it gets the number 1, so I keep my old melody in the tracker with a brand new sound ! But how can I do that with old songs with lot's of old samples ?
Thanks

User avatar
NightRadio
Site Admin
Posts: 3152
Joined: Fri Jan 23, 2004 12:28 am
Location: Ekaterinburg. Russia
Contact:

Re: changing the instrument number ?

Post by NightRadio » Fri Aug 26, 2011 7:40 am

There is two ways to make it.

1)
Try to remove/replace modules in ascending order.
Here is algorithm for example:
* remove module #1; now empty slot #1 available for new modules;
* create a new module - it will be placed to the first empty slot; module with number #1 will be created;
* remove module #3;
* create a new module - will be placed to slot #3.

2)
Use module remapping.
Main menu -> Edit -> Remap
or
Right click in the pattern editor -> Edit -> Remap

forficule
Posts: 2
Joined: Thu Aug 25, 2011 1:51 pm

Re: changing the instrument number ?

Post by forficule » Fri Aug 26, 2011 11:26 am

thanks a lot !
I use the remap solution, it works well.

Post Reply