Filter Impulse control

Post Reply
800A
Posts: 3
Joined: Fri May 26, 2017 10:06 pm

Filter Impulse control

Post by 800A » Fri May 26, 2017 10:21 pm

Hi everybody,
I made a simple patch with a generator going into a filter and then to the output.

My problem is that if a try to play notes setting lets say the filter freq half way and the impulse at 25% and try different values for the Response,
I don't hear any changes in the filter freq. I hear exactly only the freq that is already set.

On the other hand the automation works, but I would like to just set a value and not to write on each line.

Am I missing something?

Thanks!

User avatar
SawZer
Posts: 208
Joined: Sun Jun 19, 2011 2:26 am
Location: Texas

Re: Filter Impulse control

Post by SawZer » Sun May 28, 2017 3:39 pm

The impulse command is only for pattern use. The impulse happens instantaneously upon hitting the command.

How does impulse work? It's simple a sharp rise in frequency that will fall back to the cutoff frequency based on the response value.
You can't just "set" it.
Creator of the BOX10SVC

Elfferich
Posts: 26
Joined: Mon Apr 17, 2017 6:09 pm

Re: Filter Impulse control

Post by Elfferich » Sun May 28, 2017 4:10 pm

It's just like phase parameters in modules like filters, LFO's etc. It won't stay the same.

800A
Posts: 3
Joined: Fri May 26, 2017 10:06 pm

Re: Filter Impulse control

Post by 800A » Mon May 29, 2017 10:38 pm

Oh now I see!
Thanks for the help guys :friends:

Post Reply