BPM module

Post Reply
transient
Posts: 30
Joined: Thu Jan 05, 2012 8:17 am

BPM module

Post by transient » Mon Jun 19, 2017 6:37 am

A BPM module that displays current BPM in the module window and has a slider for adjustment of BPM. This would also allow BPM changes via midi slider which as far as I can tell isn't currently possible.

(Also a tap tempo function would be nice. perhaps tapping the module or within the module parameters section)

Elfferich
Posts: 26
Joined: Mon Apr 17, 2017 6:09 pm

Re: BPM module

Post by Elfferich » Mon Jul 31, 2017 3:54 am

Yea I agree. That would be a great addition.

User avatar
NightRadio
Site Admin
Posts: 2807
Joined: Fri Jan 23, 2004 12:28 am
Location: Ekaterinburg. Russia
Contact:

Re: BPM module

Post by NightRadio » Thu Aug 03, 2017 11:11 am

+1.
But now you can do this, if you put some part of your project to the MetaModule (which has BPM and TPL controllers)

transient
Posts: 30
Joined: Thu Jan 05, 2012 8:17 am

Re: BPM module

Post by transient » Thu Aug 10, 2017 7:01 am

NightRadio wrote:+1.
But now you can do this, if you put some part of your project to the MetaModule (which has BPM and TPL controllers)
Ahh awesome. Thanks for the tip! I'll try that out! :D

transient
Posts: 30
Joined: Thu Jan 05, 2012 8:17 am

Re: BPM module

Post by transient » Thu Aug 10, 2017 7:05 pm

NightRadio wrote:+1.
But now you can do this, if you put some part of your project to the MetaModule (which has BPM and TPL controllers)
Perhaps I'm doing something wrong but I have a metamodule and sliding the BPM slider doesn't appear to change the projects BPM? Do I need to connect it in some specific way? Currently it's running into a chain of effects and then the output.

User avatar
NightRadio
Site Admin
Posts: 2807
Joined: Fri Jan 23, 2004 12:28 am
Location: Ekaterinburg. Russia
Contact:

Re: BPM module

Post by NightRadio » Sun Aug 13, 2017 3:33 pm

Perhaps I'm doing something wrong but I have a metamodule and sliding the BPM slider doesn't appear to change the projects BPM?
That project must be inside of the MetaModule. Not outside.
MetaModule is a full-featured copy of SunVox in a single module: http://www.warmplace.ru/wiki/sunvox:man ... metamodule
So, for example, you can mix several SunVox projects with different BPM and TPL values. Each project must be in the separate MetaModule.

transient
Posts: 30
Joined: Thu Jan 05, 2012 8:17 am

Re: BPM module

Post by transient » Mon Aug 14, 2017 5:54 pm

NightRadio wrote:
Perhaps I'm doing something wrong but I have a metamodule and sliding the BPM slider doesn't appear to change the projects BPM?
That project must be inside of the MetaModule. Not outside.
MetaModule is a full-featured copy of SunVox in a single module: http://www.warmplace.ru/wiki/sunvox:man ... metamodule
So, for example, you can mix several SunVox projects with different BPM and TPL values. Each project must be in the separate MetaModule.

Ahhh gotcha man! thanks for the info. yeah, i don't think that helps me in my current use situation but it's good to know! :beer:

Post Reply